15 °C Antwerpen, BE
zondag 11 september 2022
15 °C Antwerpen, BE
zondag 11 september 2022

Metejoor: “Schooljuf maakte me zwaar depressief”

“Haar verwachtingen ontketenden een soort angst in mezelf”

DPG Media

Alles waar hij aan meewerkt, wordt na zijn tussenkomst omkaderd door een gouden randje. Metejoor is hot in showbizzland. Daar komt natuurlijk een bepaalde druk bij kijken. De sterartiest kijkt geregeld terug op zijn carrière als een soort van zelfreflectie. Hij vertelt meer over zijn zelfinzichten aan Goesting, een weekendbijlage van Het Belang Van Limburg.

“Als ik aan een programma meewerk, kan ik het niet nalaten om alle afleveringen te herbekijken om te zien wat er nóg beter kan. Dat deed ik voor ‘Een Echte Job’ en ‘The Voice Kids’. Daarin valt me op dat ik soms last heb van een ongecontroleerde tic nerveux.”

“Dat gebeurt enkel als ik niet aan het woord ben, als ze me van opzij filmen. Dan knipper ik met mijn ogen, gaat mijn neus van links naar rechts bewegen. Dat is een restant uit mijn jeugd, ik lijd er al aan sinds ik negen jaar oud was”, aldus Joris.

“In die periode zat ik op school bij een juf die constant te hoge eisen stelde. Haar verwachtingen ontketenden een soort angst in mezelf.”

“Ik werd bang om fouten te maken en daarop afgestraft te worden. Daardoor belandde ik in een depressie”, zegt een openhartige Metejoor. “Ik durf gerust te zeggen dat dat me heeft getekend voor de rest van mijn leven.”

Showbizznieuws 24/7