8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Max Colombie: “Alle prikkels werden enorm uitvergroot”

Max Colombie: “Alle prikkels werden enorm uitvergroot”

Foto: Geert Brams

Max Colombie, de uitbundige en flamboyante frontman van Oscar and the Wolf, maakte met het optreden op de jongste Pukkelpopeditie zijn wederopstanding. Wie hem daar en vroeger bezig zag, kan moeilijk geloven dat hij zulke psychische problemen heeft gehad. Max doet zijn verhaal in Story.

“Ik had de hele tijd paniek- en angstaanvallen. Alle kleine prikkels, indrukken, geluiden en sociaal contact waren er gewoon te veel aan voor mij”, bekent hij.

Max zegt wel dat stress altijd onderdeel van zijn leven is geweest, een normale zaak. Tot er onvoorzien wat gebeurde of er iets misliep. “Alle prikkels werden enorm uitvergroot”, legt Max uit.

De vrij snelle opgang van Oscar and the Wolf zorgde natuurlijk ook voor de nodige druk. Er moest continu gepresteerd worden. “Ik moest mezelf almaar bewijzen en heruitvinden”, aldus Max in Story.

Het laatste concert op Pukkelpop was voor Max Colombie een openbaring. “Vroeger deed ik die shows bijna aan de lopende band, op automatische piloot”, geeft hij toe. “Maar ik heb daar uiteindelijk ingezien hoe dankbaar een mens kan zijn.”

Showbizznieuws 24/7