9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022

Martine Jonckheere: “Mensen zijn zo verzuurd geworden”

Martine Jonckheere: “Mensen zijn zo verzuurd geworden”

Foto: VTM

De titel voor meeste comebacks in een televisiereeks, die staat toch wel op naam van Martine Jonckheere. Zij verdween een aantal keren uit ‘Familie’ om ook een aantal keren te mogen terugkeren. Nadat ze in 1996 verdween uit de reeks, mocht ze enkele jaren nadien nog eens terugkeren. En dat voor maar liefst 10 jaar.

“Maar daarna werd ik terug ontslagen. En ik heb erg afgezien van de manier waarop. Ik was dan wel niet meer echt gelukkig bij ‘Familie’ en voelde me eerder een stuk van het meubilair geworden. Op een dag werden Jacky Lafon en ik gevraagd voor het programma ‘Lang leve vtm’, om de twee iconen van VTM te eren. Eerlijk gezegd voelde ik me toen erg gevleid”, bekent Martine in Primo.

Martine vroeg aan ‘Familie’ om de dag van de opnames vrij te houden zodat ze naar de opname van het programma kon gaan. “Ik checkte het enkele weken later nog eens voor de zekerheid bij de dienst planning en daar kreeg ik te horen dat het niet meer nodig was, dat we waren vervangen. Meteen na die boodschap liep ik voorbij het bureau van die assistente, de deur stond open, maar nog voor ik iets kon zeggen, riep ze met opgeheven arm op een zeer denigrerende toon dat ze geen tijd had.”

Showbizznieuws 24/7