11 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023
11 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023

Margriet Hermans: “Wist ik toen al”

Margriet Hermans: “Wist ik toen al”

Celien Deloof en Margriet Hermans
Foto: DPG Media

Wanneer je een jaar of 14 bent, dan droomt zowat iedereen ervan om beroemd te worden. De ene wil graag actrice worden, terwijl de andere toch meer van een zangcarrière droomt. Ook Margriet Hermans behoorde tot die groep.

“Ik wist toen al dat ik talent had om te zingen. Maar ik dacht dat ik nooit ontdekt zou worden. Ik was niet het rankje blondje waarop #Metoo van toepassing zou kunnen zijn. Langs de andere kant; als ik ergens kwam ging ik nooit onvergeten weg. Ik maakte indruk. Mijn forse persoonlijkheid viel op. Je kon moeilijk naast me kijken. En ik was ook ferm. Ik wist wat ik wilde”, vertelt ze in NU.

Dromen over een carrière mag altijd, en dat deed Margriet ook. “Ik heb me proberen te conformeren. Huisje, tuintje, boompje, hondje – kindje niet, daar wilde ik nog niet aan beginnen. Ik heb het geforceerd, tegen mijn natuur in. Ik werd er heel ongelukkig van en kreeg een zware depressie. Toen ik 29 was heb ik me voorgenomen om te doen wat ik wilde en niet wat men van mij verwachtte. Ik heb een sprong in het duister gemaakt, maar ik heb het me geen moment beklaagd.

Showbizznieuws 24/7