23 °C Antwerpen, BE
donderdag 4 mei 2023
23 °C Antwerpen, BE
donderdag 4 mei 2023

Margriet Hermans: “Ik zag de muren achter mij instorten”

“Toen was het gedaan…”

Foto: DPG Media

In de begindagen van de carrière van Margriet Hermans kende iedereen haar als een goedgeluimde, sympathieke zangeres die de Nederlandse taal aangreep om mensen te beroeren. Vervolgens belandde de ‘Liefde voor Muziek’-vedette op een zijspoor en ging ze de politiek in. Over die opvallende carrièrestap vertelt ze meer in Nu, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

“Ik dacht dat ik vanuit een bestuurspositie meer in de pap te brokken zou hebben. Politiek is iets wat me altijd heeft gefascineerd. Op jonge leeftijd was ik er al mee bezig”, vertelt ze over haar omzwerving.

In de jaren ’90 begon ze haar politiek engagement, maar dat had gevolgen voor haar zangcarrière. “Ik vermoed dat mijn politieke keuze tegen me heeft gewerkt”, zegt ze daarover.

“Toen ik aan politiek begon te doen, was het gedaan. Ik zag de muren achter mij instorten en er was geen weg meer terug. Eenmaal je in Vlaanderen politieke kleur bekent, dient dat cash betaald te worden. Spijtig.”

Hermans doelt daarmee op het ‘rode bastion’ dat de openbare omroep destijds was. “Toen ik opkwam voor de liberalen, was het helemaal over en uit. Maar ik heb er geen spijt van!”, aldus een zelfzekere Margriet.

Showbizznieuws 24/7