9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022

Margriet Hermans: “Ik kan dat niet”

Margriet Hermans: “Ik kan dat niet”

Foto: DPG Media

Voor vele artiesten is er nog altijd veel te weinig Nederlandstalige muziek op de radio te horen. Toen zangeres Margriet Hermans in de politiek zat bij Open VLD ijverde ze voor meer Nederlandstalige muziek op de openbare omroep.

“We zijn daar toen voor een stuk in geslaagd. Radio heeft zich geëngageerd om tot dertig procent van zijn programmatie Nederlandstalig te maken. Maar de VRT zou de VRT niet zijn als ze daar niet mee zou foefelen. Van die dertig procent is de helft oudere muziek die ze weer oprakelen en de andere helft is fiftyfifty Nederlands en Vlaams. Dat is geen grote hulp voor de Vlaamse artiesten. Maar andere zenders doen helemaal niks. Die kennen alleen maar Clouseau en tegenwoordig ook Metejoor”, zegt Margriet in NU.

Margriet was jarenlang erg populair als zangeres, tot ze politieke kleur bekende. Maar de zangeres heeft geen spijt van haar keuze. “Ik wilde mij engageren. Dat heeft er bij mij altijd ingezeten. Ik kan niet werkloos aan de kant blijven staan als ik dingen zie fout lopen. Maar het rode bastion dat de openbare omroep was in die tijd, aanvaardde geen andere kleur. Toen ik naar de liberalen overstapte, was het helemaal gedaan.”

Showbizznieuws 24/7