3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Marc Stroobants voelde zich zo schuldig

Foto: Showbizznieuws247.be

“Je kon er niets aan doen”

Is er iets erger in het leven dan je eigen kind verliezen? Mensen die het meegemaakt hebben zullen zeggen dat dat het ergste is dat er bestaat. 

Elke dag leven met die ondraaglijke pijn, niet meer weten hoe je verder moet en of je nog verder wil… het vreet aan je als ouder. 

Ook bij acteur Marc Stroobants is de pijn nooit weg. Hij verloor negen jaar geleden zijn zoontje in een ongeluk op straat. Ziggy fietste huiswaarts, samen met zijn papa, toen hij door een truck werd gegrepen. 

“Al trof ons geen schuld, ik voélde mij wel nog schuldig. Want ik had mijn kind niet kunnen beschermen. En daar gaat het wel over, hé”, vertelt Marc aan Het Laatste Nieuws. 

“Tot een collega van Mieke me zei: ‘Stop daarmee. Je kon er niets aan doen.’ Het was alsof die woorden me tegen een muur plakten. Waarna ik de schuldgevoelens op de een of andere manier van me af kon duwen”, onthult Marc. Ook praten met een psycholoog hielp. “Ik wist niét hoe ik met mijn verdriet verder moest”, biecht Marc op aan Het Laatste Nieuws en de psycholoog hielp hem daarbij.

Showbizznieuws 24/7