12 °C Antwerpen, BE
zondag 25 september 2022
12 °C Antwerpen, BE
zondag 25 september 2022

Lotte Vanwezemael: “Ik sta nooit op de weegschaal”

Foto: Photo News

Als je een programma begeleidt waarin je de eetgewoontes van anderen onder de loep moet nemen, krijg je automatisch meer zelfinzicht in je eigen eetpatroon. Zo ook Lotte Vanwezemael, die als psychologe en seksuologe in ‘Da’s dikke liefde’ op onderzoek gaat naar de levensstijl van de kandidaten.

Vier koppels met elk een opvallend eetpatroon: dat zijn de deelnemers aan het nieuwste programma waarin Lotte’s assistentie vereist is.

Ze snapt maar al te goed dat het niet steeds gemakkelijk is om volcontinu gezond te leven. Ze maakt zich vaak schuldig aan emo-eating, een fenomeen waarbij je je emoties de overhand laat nemen boven het gezond verstand. Pizza, chips en worstenbroodjes zijn dan haar favoriete toevlucht.

Iedere week gaat ze trainen met een personal trainer. “Dat is niet om gewicht te verliezen, maar om fit te zijn. Iets dat ik heb overgehouden aan mijn deelname aan ‘Dancing with the stars’ “, geeft ze mee in Billie, een weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen.

Lotte is zelf niet zo met haar gewicht bezig en vindt gewicht doorgaans maar een getal. “Ik zou je niet kunnen zeggen hoeveel ik weeg, want ik sta er nooit op. Gezondheid is meer dan het getal dat op de weegschaal verschijnt”, besluit ze.

Showbizznieuws 24/7