14 °C Antwerpen, BE
zondag 2 oktober 2022
14 °C Antwerpen, BE
zondag 2 oktober 2022

Lisa del Bo over Eurosong 1996: “we hebben twee uur lang gehuild”

Foto: Joel Hoylaerts / Photonews

Je land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival lijkt voor vele artiesten een droom en iets om van te genieten. In 1996 deed Lisa del Bo dat voor België en ze vertelt hoe haar ervaringen waren in het boek ’60 jaar België op het songfestival’.

Lisa mocht na het winnen van ‘De gouden zeemeermin 1996’ België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Noorwegen. Met ‘Liefde is een kaartspel’ hoopte België nog eens op een goede notering. Lisa zelf bekent dat ze het best lastig had in die periode. “Mijn zoontje deed zijn communie in het weekend van het songfestival. Ik kon er dus niet bijzijn en als gelovige moeder verdiende ik dat ook”, zegt Lisa, “tijdens de repetities wilde ik niet zingen om mijn stem te sparen. Ik kon alleen maar aan mijn kinderen denken en die stress is op mijn stem geslagen”.

Nadat er tijdens een persconferentie specifiek naar haar zoontje werd gevraagd, stortte Lisa in. Haar manager John Terra stuurde haar terug naar haar hotelkamer waar ze, samen met haar man, twee uur heeft gehuild. “Ik wilde maar één ding: weglopen!”, vertelt Lisa, “maar ik heb dat optreden gegeven voor mijn man en mijn kinderen. Ik heb alles gegeven wat ik had. Daarna ben ik op wolkjes naar de greenroom gewandeld.” Het werd dan toch nog een leuke ervaring voor Lisa.

Showbizznieuws 24/7