7 °C Antwerpen, BE
zondag 4 april 2021
7 °C Antwerpen, BE
zondag 4 april 2021

‘Lisa’-acteur emotioneel: “dat moet verschrikkelijk zijn”

Govert Deploige kan je nu aan het werk zien in ‘Lisa’ op VTM. De acteur prijst zichzelf gelukkig dat hij op dit moment werk heeft, want in Corona-tijden is dat allemaal niet evident.

“Ik heb eigenlijk maar twee maanden volledig stil gelegen”, zegt Govert in een interview met HLN.be, “Ik spreek veel stemmen in voor animatiefilms en reclames en dat kan ik van thuis uit in mijn eigen studio.” Daarnaast vertaalt de acteur ook nog films, doet hij aan stemcoaching en zijn de voorbereidingen voor de W817-film (waarin hij Steve speelt, nvdr) in volle gang. “Ik weet dus wat doen”, beaamt Govert, “maar als ik zeg dat ik het lastig heb, dan heb ik het vooral over mijn gemoed. Ik merk gewoon dat ik het sommige dagen wat moeilijk heb.”

Govert Deploige mist heel wat dingen door de Coronacrisis. Vooral de onbevangenheid tussen mensen en met elkaar omgaan zonder nadenken. “Een simpel schouderklopje kan zo’n ongelofelijke deugd doen”, zegt Deploige geëmotioneerd, “maar het mag niet. Ik moet vaak denken aan mensen die de afgelopen maanden afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Fysiek geen afscheid kunnen nemen of niemand fysiek kunnen troosten, dat moet echt pijn doen”, sluit Deploige af.

Showbizznieuws 24/7