15 °C Antwerpen, BE
donderdag 15 september 2022
15 °C Antwerpen, BE
donderdag 15 september 2022

Leah Thys: “Dat was mijn eerste job”

Foto: VRT

Acteren zit in de familie van Leah Thys. Niet alleen zij, maar ook haar zus Chris Thys is een bekende actrice. Germaine, de andere zus was modejournaliste. Toch is Leah niet als actrice begonnen, maar wel als leerkracht.

“Ik had die keuze aan mijn moeder te danken. ‘Och kind, ga maar in het onderwijs. Er mag geen heilige scheef kijken of ge hebt congé’. Maar wat ik echt wilde, was bezig zijn in het theater. Na vier jaar in het onderwijs ging ik een toneelopleiding volgen aan het conservatorium. Maar spijt van mijn diploma heb ik niet”, legt Leah uit in Story.

Op haar 37ste vertrok Leah naar Londen. In eerste instantie om even weg te zijn van alles. Het plan was om drie maanden weg te blijven, maar het werden er elf. 

“Ik heb er geacteerd, geregisseerd en ik was er docente. Ik ben blij dat ik dat heb mogen meemaken, want het waren zeer mooie en vruchtbare jaren. Mijn man en ik hebben nog overwogen om er pertinent te blijven, maar we keerden toch terug naar België.”

Een opvallende keuze, zo blijkt. Want Leah en haar man Jos waren oprecht gelukkig in Londen. Leah en Jos keerden terug omdat de moeder van Leah eenzaam was alleen in België na de dood van haar man. “Iedereen zei dat ze snel iemand anders ging vinden, maar dat was het verste van haar gedachten.”

Showbizznieuws 24/7