13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 april 2023
13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 april 2023

Kristel Verbeke was vaak alleen: “eruit raken was niet simpel”

Kristel Verbeke was vaak alleen: “eruit raken was niet simpel”

Foto: VRT

In ‘Zorgen voor mama’ gaat ex K3’tje Kristel Verbeke praten met mama’s die in armoede moeten leven. Ze volgt hen in hun dagelijkse leven en probeert hen weer het goede pad op te sturen met behulp van twee sociale werkers.

Kristel weet als geen ander hoe het voelt om in armoede te leven, want ze zat er zelf ooit midden in. Haar ouders gingen uit elkaar toen ze 13 was en ze ging bij haar papa wonen. Haar jongste zus bleef bij hun moeder en de oudste zus trok naar hun grootmoeder.

“Ik heb vaak alleen thuis gezeten. Papa vertrok om 6 uur naar zijn werk en kwam met veel geluk pas om 8 of 9 uur terug thuis. Maar soms  was het ook later en werd het al snel 10,11 of 12 uur”, zucht Kristel in Dag Allemaal. Dat waren moeilijke tijden voor Kristel en mentaal was het erg zwaar. Dat ze ook nog eens haar zussen verloor op 3 jaar tijd, maakte het alleen maar moeilijker.

“Mijn oudste zus kwam na het werk altijd naar mij, en dat stopte ineens. Ik ken dat gevoel van isolement dus heel goed. Gelukkig kan ik er nu wel van genieten om eens alleen te zijn.”

Uit zo’n isolement geraken, dat was niet zo eenvoudig, maar eenmaal Kristel wat meer op haar eigen benen kon staan ging het steeds beter. Werken en geld verdienen hielpen haar enorm. “Ik ben nooit asociaal geweest, maar in team werken heeft mij veranderd. Het gevoel dat je’t goed doet is zo fijn.”

Showbizznieuws 24/7