13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023
13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023

Kristel Verbeke: “Onze sociale zekerheid is één gigantisch kluwen”

Foto: VRT

Ons land en onze maatschappij hebben de sociale plicht om de zwakkeren te helpen en te steunen. Toch blijft armoede de dag van vandaag nog steeds een hot issue en is er weinig beterschap in zicht. 

Dat klagen Kristel Verbeke en Claudia Di Vaio aan in het nieuwste seizoen van ‘Zorgen Voor Mama’, de Eén-reeks die het verhaal brengt rond families en gezinnen die het iedere maand moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het duo vertelt er meer over in Het Belang Van Limburg.

Door de stijgende inflatie en de fiks gestegen leefkosten op gebied van brandstof en voeding, zijn er vaak tekorten op de rekeningen van heel wat mensen. Volgens Claudia ligt het probleem bij onze leiders.

“Als je alles in perspectief plaatst, krijgen deze mensen simpelweg gewoon niet waar ze recht op hebben”, vertelt Claudia. “Je moest eens weten hoeveel uren per week ik als sociaal werker bezig ben met papierwerk. Ze sturen mensen naar de maan, maar slagen er niet in om het systeem te vereenvoudigen”, hekelt ze.

Kristel pikt daarop in. “We hebben een goede sociale zekerheid, maar de weg ernaar is hobbelig en bezaaid met drempels. Het is eigenlijk één gigantisch kluwen”, aldus Kristel.

Showbizznieuws 24/7