19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 juni 2022
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 juni 2022

Kristel Verbeke: “Het is soms zo uitzichtloos”

Foto: PhotoNews

Als ervaringsdeskundige ter zake gaat Kristel Verbeke in het tweede seizoen van ‘Zorgen Voor Mama’ opnieuw op onderzoek in de wereld van armoede in Vlaanderen. Haar vier topics zijn stuk voor stuk mama’s die het beste voorhebben met hun kroost, maar ze niet de jeugd kunnen geven die ze zouden willen.

Armoede blijft een probleem in Vlaanderen en veel gezinnen leven nog steeds onder de armoedegrens. Dat is vaak een samenloop van omstandigheden. Kristel vertelt er meer over in Het Laatste Nieuws.

“De verhalen die je hoort, grijpen je naar de keel. Een mama zegt zo dat het haar schuld is dat ze haar kind geen kansen kan geven, een andere vertelt in het programma dat ze al vier zelfmoordpogingen heeft ondernomen”, zegt Kristel.

Aan het einde van een draaidag steekt er bij haar vaak een schuldgevoel de kop op. “Het is een heel dunne grens. Je pakt dat ook mee naar huis. Soms voelde ik me schuldig: ik stap hier in mijn auto en rijd naar mijn mooie huis met een volle frigo. Het is allemaal zo dubbel”, vertelt ze openhartig.

“Misschien is schuldgevoel niet het juiste woord: het is eerder een besef hoe goed je het hebt en hoeveel er verdorie moet veranderen voor iedereen een goed leven kan hebben. Het is soms zo uitzichtloos”, klinkt het aangedaan.

Showbizznieuws 24/7