19 °C Antwerpen, BE
zondag 5 juni 2022
19 °C Antwerpen, BE
zondag 5 juni 2022

Kristel Verbeke: “Dat maakt me boos én ongelukkig”

Foto: VRT

Zangeres Kristel Verbeke heeft er haar missie van gemaakt om de stem te zijn van alle zwakkeren in België. Samen met sociaal werkster Claudia Di Vaio gaat ze in een tweede seizoen van ‘Zorgen Voor Mama’ opnieuw ondersteuning bieden aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

In Het Belang Van Limburg geeft het duo een interview over de penibele situatie waarin sommige mensen zich bevinden. Kristel groeide zelf op in een omgeving waarin geldzorgen bijna dagelijkse kost waren.

Een van de mogelijke oorzaken is volgens Kristel ons huidige systeem. “Onze sociale zekerheid is goed, maar is te ingewikkeld. Het is één gigantisch kluwen aan regeltjes en procedures”, gaat ze van start. 

Claudia pikt in en zegt daarover: “Je zou eens moeten weten hoeveel uur per week ik als sociaal werker bezig ben met papierwerk. Mensen naar de maan sturen, dat kan, maar het systeem vereenvoudigen is blijkbaar te moeilijk. Dat gaat er bij mij niet in. Als het voor mij al zo moeilijk is, wat moet dat dan wel niet zijn voor gezinnen waarin chaos heerst?”, vraagt ze zich openlijk af.

De twee zijn teleurgesteld in de manier waarop onze overheid sommige mensen aan hun lot overlaat. “Ik ben boos én ongelukkig”, zegt Kristel. “Maar er is ook respect, en wel voor diegenen die ondanks al hun ellende elke dag de moed vinden om uit bed te komen”, besluit ze.

Showbizznieuws 24/7