9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022

Koen Wauters: “Op zo’n moment is je kind ontroostbaar”

Foto: DPG Media

VTM-gezicht Koen Wauters is een goeie twee jaar gescheiden van zijn ex-vrouw, Valerie De Booser. Ze hebben samen twee kinderen, Zita en Nono. Toen zijn dochter een tijdje geleden voor het eerst een liefdesbreuk meemaakte, was Koen een enorm begane papa. Daar vertelt hij meer over in Story.

Je kind zien afzien is zowat het moeilijkste wat een ouder kan meemaken. Een liefdesbreuk kan al eens wat emoties losmaken in een tienerhart en dat ondervond Koen aan den lijve.

Clouseau bracht onlangs een nieuw album uit, getiteld ‘Jonge Wolven’. Daarop staat een track genaamd ‘Armen Wijd Open’, een hommage aan het moment dat Zita worstelde met haar gebroken hart.

“Het nummer gaat niet specifiek over die breuk, maar wel wat het met jou als vader doet. De eerste keer dat je jouw meisje ziet treuren om een liefde die is gestopt, besef je dat het cliché echt klopt: ’the first cut is the deepest’. Je vraagt je als vader dan af: wat moet ik doen om te helpen? Hoe moet ik reageren?”, vertelt Koen daarover.

Hij vond al snel het antwoord op die vragen. “Je kunt enkel je armen wijd open doen. Iets zeggen of doen kan je niet, want op zo’n moment is je kind ontroostbaar. Ik ga dan ook geen wijsheden verkondigen of me moeien. Je kan er enkel voor hen zijn, ze troosten en ze eens goed vastpakken, luisteren… Voor mijn beide kinderen staan mijn armen altijd wijd open”, zegt een betrokken papa.

Showbizznieuws 24/7