8 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 september 2022
8 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 september 2022

Koen Wauters: “Als ik alleen ben, voel ik me goed”

Koen Wauters: “Als ik alleen ben, voel ik me goed”

Foto: VTM

Twee jaar na zijn scheiding van Valerie De Booser, heeft Koen Wauters zichzelf eindelijk teruggevonden. Hij bracht met Clouseau onlangs een nieuw album, ‘Jonge Wolven’, uit en schreef bepaalde bekommernissen van zich af. Dat lezen we in Story.

Als je meer dan 17 jaar lang een duo vormde met je partner, komt een breuk immens hard aan. Dat bleek ook zo bij Koen. Nadat Valerie verhuisde en hij in een systeem van co-ouderschap stapte voor zijn kinderen Zita en Nono, was het vaak stil in huis.

Aan dat gemis en die stilte wijdde hij een nummer op hun nieuwe plaat met de toepasselijke titel ‘Stil’. Hoe dat nummer tot stand kwam, vertelt hij in het interview.

“Ik zat een avond alleen thuis, zonder de kinderen, en dat was toch wel even slikken. Want het was natuurlijk nooit de bedoeling dat ik in deze situatie zou belanden. Ondertussen zijn we 2,5 jaar verder en is dat al lang geen issue meer”, zegt Koen.

Hij is in die periode, als de kinderen weg waren, vooral aangewezen geweest op zichzelf. Die leegte heeft hij ondertussen een plaats gegeven. “Als ik alleen ben, voel ik me goed. Als de kinderen er zijn ook. Zo sta ik nu in het leven”, klinkt het bij de zanger-presentator.

Showbizznieuws 24/7