18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022

Kobe Ilsen: “Onwijs veel respect voor hem”

Foto: VRT

Kobe Ilsen heeft doorheen de jaren naam gemaakt als presentator en TV-gezicht. Wat weinig mensen weten, is dat Kobe een goede vriend is van Bart Kaëll. Die vriendschap ontstond naar eigen zeggen bij Gert Verhulst thuis, toen de twee BV’s elkaar daar tegen het lijf liepen. Dat vertelt hij in TV Familie.

“Bart is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in Showbizzland. Zijn oeuvre krijgt vaak het label van ‘foute muziek’ opgeplakt, maar eigenlijk vind ik dat onterecht”, zegt Kobe.

“Wie bepaalt in godsnaam wat goede of foute muziek is?”, vraagt Kobe zich openlijk af. “Bart is gekend door zijn populaire muziek, wat is daar zo fout aan? Die jaarlijkse ‘Foute Party’ van Qmusic, ik heb dat eigenlijk nooit begrepen.”

Het stemt Kobe tevreden dat Bart zich daarboven weet te zetten. Terecht ook, want Bart’s werk wordt door vriend en vijand meegezongen. “Hoeveel artiesten ken jij waarvan het publiek bijna alle nummers kan meebrullen? En die bovendien zowel jong als oud weten te entertainen met hun tijdloze nummers?”, reageert Ilsen scherp.

Over de professionele carrière van zijn vriend kan hij niet anders dan lyrisch zijn. “Bart is niet enkel zanger, ook als presentator weet Bart perfect zijn mannetje te staan. Denk maar aan ‘De Soundmixshow’ en ‘Rad Van Fortuin’, beide kijkcijferkanonnen. Zijn bijdrage aan het televisielandschap is minstens fenomenaal te noemen. Als televisiemaker heb ik dan ook onwijs veel respect voor hem”, aldus Ilsen.

Showbizznieuws 24/7