8 °C Antwerpen, BE
zondag 4 april 2021
8 °C Antwerpen, BE
zondag 4 april 2021

Kat Kerkhofs zegt sorry: “het spijt me als ik iemand heb gekwetst”

Foto: Photo News

Kat Kerkhofs kunnen we op dit moment wekelijks zien in het programma ‘Kat zonder grenzen’ op Play4. De vrouw van Rode Duivel Dries Mertens zit in dat programma aan tafel met bv’s over thema’s als gevoelens en seksualiteit.

Na de aflevering van vorige week, die ondermeer over gender en transseksualiteit ging, ontstond er ophef op het internet. Kat kreeg veel persoonlijke reacties. Postieve, maar ook negatieve.

Anuna De Wever uitte kritiek op twitter omdat er gespot werd met non-binaire voornaamwoorden.

“Het is echt al moeilijk genoeg om in deze wereld te leven als je niet in een van de 2 vakjes M/V hoort”, schrijft Anuna, “Als je er een onderwerp van maakt, zorg dan voor integriteit en expertise rond de tafel.” Anuna was niet alleen met deze mening want haar tweet kreeg snel veel bijval.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die gekwetst is geweest door deze aflevering”, verklaart Kat Kerkhofs op haar Instagramstories, “hoe zuiver onze intenties ook waren, het spijt mij echt. Ik heb door alle feedback van de kijkers veel bijgeleerd. Er is duidelijk nog ruimte om samen te groeien”, aldus Kat.

Showbizznieuws 24/7