8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Johnny Logan: “Het heeft niet meer hetzelfde effect”

Johnny Logan: “Het heeft niet meer hetzelfde effect”

Foto: VTM

Tot 3 keer toe wist Johnny Logan het Eurovisiesongfestival te winnen. 2 maal stond hij zelf op het podium, de derde keer werkte hij mee aan het winnende nummer. Johnny volgt het songfestival niet meer zo fanatiek als vroeger en daar heeft hij een goede reden voor.

“Het is niet meer de wedstrijd waarvan ik deel uitmaakte. Toen stond er nog een orkest op het podium, nu is de x-factor van een artiest belangrijker. Jammer genoeg heeft het songfestival ook niet meer het effect zoals in de jaren 80. Als je toen won, was je wereldnieuws en stond je maanden in de hitlijsten. Nu zijn ze je na 3 weken al vergeten”, zucht Logan in Story.

Toch zal Johnny het festival altijd een warm hart toedragen. “Ik ben niet van plan om nog eens deel te nemen, maar ik ben wel graag te gast in tv-shows rond het Songfestival. Dat ik word herinnerd als ‘Mister Eurovision’, vind ik een hele eer. Niemand zal het mij wellicht nog nadien, 3 keer winnen. Anderzijds dateert mijn overwinning al van 1980. Ik heb intussen al vele andere dingen meegemaakt die me maken tot de artiest die ik vandaag ben.”

Showbizznieuws 24/7