8 °C Antwerpen, BE
maandag 27 maart 2023
8 °C Antwerpen, BE
maandag 27 maart 2023

Jani Kazaltzis: “daarom verliet ik Limburg”

Daar had hij een goede reden voor.

Foto: VRT

We kennen Jani als een excentrieke stylist met Limburgse tongval die geen blad voor de mond neemt. Zijn roots zijn nog steeds erg belangrijk voor hem, maar toch koos hij aan de start van zijn carrière voor Antwerpen als zijn nieuwe uitvalsbasis. De reden daarvoor vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

“Ik verhuisde van Limburg naar Antwerpen voor mijn toenmalig lief, Dimitri Vantomme. Dat was zeker en vast een sleutelmoment in mijn leven. Ik verliet de veilige haven die Limburg al die tijd voor me geweest was en stortte me op een nieuw avontuur.”

“Dat was op dat moment moeilijk, maar achteraf bekeken een goede carrièrezet. In de jaren die volgden heb ik in Antwerpen de mensen leren kennen die mijn verdere leven zouden bepalen”, kijkt Jani terug.

“Dimitri runde een bekende karaokebar, de Bonaparte, en zat ook nog eens in een popgroepje. Mijn netwerk groeide daardoor erg snel. Via hem kwam ik in contact met platenfirma’s en persoonlijkheden als Karen Damen en Natalia.”

“In die tijd was ik bedreven met mijn eigen kledij te stikken en te ontwerpen. Dat begon op te vallen en mensen contacteerden me om voor hen hetzelfde te doen. Eerst naaide ik iets in elkaar voor een achtergronddanser, vervolgens voor een paar zangers en voor ik het wist was ik vertrokken. Het ging allemaal heel organisch.”

Jaren later is Jani een van de meest bekende stylisten van België. “De verhuis naar Antwerpen is een essentieel onderdeel geweest van mijn carrière”, besluit hij.

Showbizznieuws 24/7