10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 mei 2021
10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 mei 2021

Jan Verheyen enthousiast: “we gaan 100% knallen”

Foto: Photo News

Het overlegcomité komt eindelijk met perspectief voor de cultuursector. Binnenkort zullen theaters en cinemazalen weer open kunnen. Regisseur Jan Verheyen is blij dat er eindelijk vooruitzichten zijn.

 “Duidelijkheid is heel belangrijk voor onze sector. We hebben de deuren een half jaar moeten sluiten en dat heeft natuurlijk consequenties. Zo hebben we veel premières moeten uitstellen of zijn de films verschenen op streamingsdiensten”, zegt Verheyen in Het Laatste Nieuws.

Jan verwacht nog niet onmiddellijk blockbusters. “Er zullen nog niet zoveel grote films op de affiche staan in het begin”, zegt hij, “al is het aanbod toch al aantrekkelijk voor een leuke filmzomer.”

Al beseft Verheyen maar al te goed dat het nog niet onmiddellijk zal zijn zoals vroeger. “Voor ons is het ook nog niet duidelijk welke regels er zullen gelden in de filmzalen, maar ik denk dat we in het begin geen eten mogen verkopen, de zalen niet vol mogen steken en mondmaskers de norm zullen zijn. Als de cijfers het toelaten, zal er dan versoepeld worden en mogen de zalen weer op volle capaciteit draaien. Dit najaar zullen we de bioscopen weer kennen met blockbusters en zonder restricties, dan gaan we 100% knallen”, aldus een hoopvolle Jan Verheyen in HLN.

Showbizznieuws 24/7