12 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022
12 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022

Jan Van den Bosch: “je had zijn gezicht moeten zien”

Jan Van den Bosch: “je had zijn gezicht moeten zien”

Foto: VTM

Stelen, het is nooit goed. Toch pleit je als kind rap een schuldig aan het stelen van een snoepje in de winkel. Of zoals ‘Familie’ acteur Jan Van den Bosch ooit probeerde: tabak. Jan werd snel gevat en werd met de politiecombi terug thuis afgezet. Sindsdien heeft hij nooit nog een poging gedaan om zelfs nog maar iets klein te stelen.

“Ik voel me nu zelfs al schuldig als ik te lang een boek leen van iemand. Ik leende ooit eens ene boek van Britt Van der Borght, voor mijn ingangsproef aan de toneelschool. Daarin stond achteraan de naam van Koen De Bouw geschreven. Zij had het boek dus nooit teruggegeven aan Koen. Twintig jaar later, op de set van ‘Salamander’, heb ik het teruggegeven aan hem. Je had zijn gezicht moeten zien”, lacht Jan in Primo.

Maar zelf is Jan ook al bestolen geweest. “Ik zat op kot in Brussel en daar werd een paar keer ingebroken. Mijn videorecorder werd gestolen. En daar zat nog een cassette van Jan Decleir in die de monologen van Dario Fo speelde. Dat vond ik nog het ergste van al. Maar het gevoel dat iemand je privé was binnengedrongen, dat is ook geen fijn gevoel natuurlijk.”

Showbizznieuws 24/7