22 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022
22 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022

Jan Schepens over Thuis-verleden: “ik mocht zelfs bij mijn grootmoeder niet meer binnen”

Foto: Photo News

Lang voordat de Thuis-kijker werd opgeschrikt door psychopaat Jacques (een rol van Peter Van de Velde), speelde ook Jan Schepens ‘de slechterik’ in Thuis.

Wat Pierre Vinck tussen 2000 en 2001 allemaal op zijn palmares mocht bijschrijven in Thuis is ook niet mis: verkrachting, incest, brandstichting, moord…

“Hij was enorm schijnheilig, waardoor je dacht: hij heeft het goed met mij voor, maar draai je om en hij heeft een dolk van twee meter klaar om in je rug te steken”, vertelt acteur Jan Schepens over zijn personage in Thuis in Het Nieuwsblad.

“Niets is zo leuk als de vreselijke smeerlap te spelen en het is het meest interessant als je ze subtiel kan spelen. Als slechterik sta je ook altijd in de aandacht. Ik zou dat nog wel eens willen doen”, onthult Jan Schepens in Het Nieuwsblad. Al krijg je als slechterik natuurlijk ook wat te verduren op straat.

“Ik werd overal herkend en uitgespuwd. Ik zag oudere mensen de straat oversteken, om mij toch niet te moeten passeren”, vertelt Jan Schepens in Het Nieuwsblad. Zelfs zijn familie verguisde hem.

Zijn grootmoeder liet haar kleinzoon zelfs even niet binnen. “Ik had altijd een hele goeie band met haar, maar dat ik Pierre speelde, snapte ze niet helemaal. ‘Allez, hoe kunt ge dat nu spelen’, zei ze. Al deed ze dat wellicht ook een beetje om me te pesten”, lacht Jan Schepens in Het Nieuwsblad.

Showbizznieuws 24/7