15 °C Antwerpen, BE
maandag 27 juni 2022
15 °C Antwerpen, BE
maandag 27 juni 2022

Jacky Lafon: “Ik zag ons al neerstorten in volle zee”

Foto: DPG Media

De populaire VTM-soap ‘Familie’ blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. De allereerste aflevering werd op 30 december 1991 uitgezonden. Eén van de pioniers was Rita Van den Bossche, de zatte tante die op meesterlijke wijze vertolkt werd door Jacky Lafon.

In 2015 werd Jacky, op eigen vraag, uit de reeks geschreven, maar de makers van ‘Familie’ lijken haar nog niet vergeten te zijn. Zo zal Jacky aanwezig zijn op het grote verjaardagsfeest van de soap, op 18 september. Dat vertelt ze zelf in Primo.

Helaas zit Jacky met een dubbele boeking. Uitgerekend die dag treedt ze voor de laatste keer op in Het Witte Paard, met haar zomershow ‘Jubilee aan Zee’. Gelukkig gooiden VTM en de zaakvoerder van het Witte Paard op een akkoordje.

Zo zal Jacky Lafon meteen na afloop van de show in Blankenberge via politie-escorte begeleid worden naar de Lotto Arena in Antwerpen, waar het verjaardagsfeest plaatsvindt. Het oorspronkelijke plan zag er echter anders uit.

“Men wou een helikopter inschakelen”, vertelt ze in Primo. “Eerlijk gezegd zag ik dat niet zitten. Ik heb hoogtevrees en zag ons al neerstorten in volle zee”, besluit Jacky.

Showbizznieuws 24/7