18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022

Ivan Pecnik: “Daar hebben wij minder problemen mee”

Ivan Pecnik: “Daar hebben wij minder problemen mee”

Foto: VTM

Toen ‘Twee Zomers’ werd gedraaid, hadden de acteurs en het hele team van de reeks nooit durven denken dat het programma zoveel zou losmaken in Vlaanderen. Meningen werden gevorm en kritiek geuit. De ene uitte walging bij de verkrachtingsscène, terwijl de andere het beter een plaats kon geven.

Ivan Pecnik heeft de reeks ook gezien en voelde zich niet ongemakkelijk bij die scène. “zoiets is een kwestie van smaak. Je kan zo’n onderwerp op veel verschillende manieren brengen, maar hier stond het sowieso in functie van het verhaal”, klinkt het in Tv Familie. “Het gaat over jonge gasten die onder invloed zijn en zwaar in de fout gaan. Dat is niet goed te praten, maar die dingen gebeuren helaas wel.”

Volgens Ivan is Vlaanderen heel preuts geworden en kunnen we steeds moeilijker om met naaktheid op televisie. “Wij Vlamingen hebben minder problemen met het zien van oorlogsslachtoffers dan met naakt in een tv-reeks. Terwijl dat laatste iets heel natuurlijks is. Voor mij is dat een bedenkelijke evolutie.”

Showbizznieuws 24/7