18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 mei 2021
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 mei 2021

Ingeborg over Eurosongdeelname: “het was misschien beter geweest als Clouseau had gewonnen”

Ingeborg
Foto: PhotoNews

In 1989 organiseerde de toenmalige BRT de voorrondes voor het Eurovisiesongfestival dat dat jaar in het Zwitserse Lausanne zou plaatsvinden. Boven alle verwachtingen in won niet favoriet Clouseau met het nummer ‘Anne’, maar werd een piepjonge Ingeborg Sergeant voor België naar Zwitserland gestuurd met ‘Door de Wind’.

“Ik had helemaal niet het plan om naar het Songfestival te gaan”, zegt Ingeborg er 32 jaar later over in het boek ’65 jaar België op het songfestival’, “ik dacht nooit dat ‘Door De Wind’ commercieel genoeg was.”

Ingeborg was overweldigd door de overwinning. Het was een ongelooflijke eer voor haar om België te vertegenwoordigen, maar toch was er twijfel. “Als ik mezelf terugzie, dan zie ik een meisje met de wereld op haar schouders. Was het niet te vroeg? Was ik niet te jong?”, vroeg Ingeborg zich af, “voor mijn psychologisch welbevinden was het misschien beter geweest dat Clouseau had gewonnen.”

‘Door de Wind’ werd een Vlaamse klassieker, ondanks het matige resultaat in Zwitserland zelf. Daar is Ingeborg voorzichtig trots op. “Vooral op het tweede deel van het lied! Al besef ik nu dat ik best wat vriendelijker mag zijn voor ‘Door de Wind’. Het heeft zoveel poorten geopend”, aldus Ingeborg.

Showbizznieuws 24/7