2 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 november 2023
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 november 2023

“Ik ben 20 miljoen euro kwijt door Ilse De Meulemeester”

“Ik heb haar uit een benarde situatie willen halen.”

Ilse De Meulemeester
Foto: PhotoNews

Ex-Miss België en presentatrice Ilse De Meulemeester is spilfiguur in een rechtszaak rond witwassen en schriftvervalsing. De Vlaamse schone zou naar verluid voor tienduizenden euro’s aan onverklaarbare transacties op haar geweten hebben, hoewel ze geen officieel inkomen had. Eén van de gedupeerden, de Vlaamse zakenman Koos Perdaems, doet zijn verhaal aan Dag Allemaal.

“Ik verwacht dat het geld verbeurdverklaard zal worden, maar ik geef de strijd niet op”, gaat hij strijdlustig van start. “Eigenlijk zou Ilse 15 jaar gevangenisstraf moeten krijgen wegens afpersing en bendevorming”. De details van de zaak laat de zakenman nog even in het midden, maar het is duidelijk dat hij er geld aan verloren is. Véél geld.

Perdaems windt er geen doekjes om. “Ilse heeft me geruïneerd, financieel en mentaal. Ik sleep dit al negen jaar met me mee. Mijn imago is om zeep en dat krijg ik nooit meer rechtgetrokken”, aldus de 65-jarige zakenman.

“Ik heb mijn hele leven er alles aan gedaan om niet in opspraak te komen. Nooit gegokt, nooit gerookt, nooit met geld gesmeten op café”, zegt hij teleurgesteld. “Ik ben een boerenzoon en heb hard gewerkt voor alles wat ik heb. Om dan dit te moeten meemaken…”

Naar eigen zeggen is hij minstens 20 miljoen euro kwijt aan De Meulemeester. “Ik heb haar uit een benarde situatie willen halen. Ze had 1,8 miljoen euro schulden en riskeerde haar appartement in Antwerpen kwijt te raken. Maar daar heeft ze op een gewiekste manier misbruik van gemaakt. Geloof me, Ilse is eigenlijk een bijzonder slechte vrouw”, aldus Perdaems.

Showbizznieuws 24/7