10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023
10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023

Iedereen zegt hetzelfde over Dieter Coppens

Iedereen zegt hetzelfde over Dieter Coppens

Foto: VRT

Woensdagavond kon je op Eén kijken naar de eerste aflevering van ‘Restaurant Misverstand’, het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen mensen met jongdementie vaak te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil Restaurant Misverstand verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. Natuurlijk zal niet alles van een leien dakje lopen, want geen enkele medewerker heeft al ervaring in de horeca. Maar fouten maken kan in dit restaurant geen kwaad. Er is ook ruimte voor verdriet en bovenal vinden ze steun en begrip bij elkaar, bij Dieter, bij chef-kok Seppe Nobels en bij experte Anouck de Bruijn van het Regionaal Expertisecentrum Dementie in Antwerpen.


De reacties op het programma stromen binnen en zijn bijzonder lovend. “Wat een fijn programma! Heerlijke mensen die heel veel respect hebben voor elkaar. Ik heb écht genoten! Op naar volgende week”, reageert een kijker.

“Ontroerend mooi! Heb af en toe ’n traantje moeten wegpinken. Zo mooi ook om te zien hoe ze elkaar helpen en bijstaan”, gaat een andere kijker verder.

“Wat een prachtig programma! Gehuild, gelachen en pure ernst… mijn echtgenoot verkeerd in dezelfde toestand… heb vandaag eindelijk een paar dingen met m’n echtgenoot kunnen overlopen”, reageert een kijkster.

“Heftig, Dieter Coppens! Mijn ma maakt dit ook door. Hoe confronterend en hartverscheurend herkenbaar dit voor mij ook is, merci om dit in beeld te brengen! Maakt mij zowel intens verdrietig als gelukkig”, besluit Mieke.

Showbizznieuws 24/7