19 °C Antwerpen, BE
zondag 19 september 2021
19 °C Antwerpen, BE
zondag 19 september 2021

Hier heeft Gunther Levi ontzettend veel zin in

Foto: VTM

Hier heeft Gunther Levi ontzettend veel zin in

Afgelopen zomer ontwaakte de cultuursector uit een hele lange winterslaap. De sector viel stil door de maandenlange coronacrisis en kreeg pas deze zomer groen licht om terug op te starten. Voor ‘Familie’-acteur Gunther Levi zat er deze zomer dus niet meteen veel vakantie in dankzij de vele optreden van De Romeo’s in zijn agenda. Maar Gunther probeert steeds het aangename aan het werk te koppelen. ‘Knokke is mijn tweede thuis. Omdat we met de Romeo’s vaak optreden aan de kust tijdens de zomer, vertoef ik er heel vaak met mijn gezin. Overdag kan ik dan genieten van de zon en zee, en ’s avonds moet ik dan niet lang rijden naar waar we moeten optreden’, vertelt Gunther in Primo. Voor Gunther is het nooit evident geweest om vakantie in eigen land te nemen “Aan de Belgische kust kun je geen twintig meter stappen zonder dat iemand je herkent van televisie. Maar na bijna tien jaar heb ik daar mijn draai in gevonden. Het strand ontspant mij en de zee neemt je zorgen mee.”

Sinds deze zomer hebben De Romeo’s een nieuwe single uit dat de titel ‘Adrenalina’ kreeg. Iets waar de fans heel lang hebben op moeten wachten, maar iets wat hen ook dubbel zoveel zin doet krijgen in ‘een nieuwe start’. “Dat merk ik bij mezelf, Chris (Van Tongelen) en Davy (Gilles) ook. De mensen zijn er weer helemaal klaar voor. En vooral klaar mee. Bij de optredens die we tot nog toe gedaan hebben, merk je dat het publiek het gemist heeft om even al hun zorgen te vergeten. De nood aan ontspanning is groter dan ooit.”

De drang om terug op te treden is bij heel wat artiesten ontzettend groot, ook bij Gunther en zijn Romeo-collega’s. “Bij de kleine optredens die we ondertussen hebben afgewerkt, heb ik gemerkt dat ik deze job nodig heb om gelukkig te zijn. Ik ben een zanger en als artiest wil je vanzelfsprekend optreden, want dat is je lange leven. “ Afgelopen jaren traden De Romeo’s heel vaak op en soms wel meerdere keren op één avond. Voor Gunther werd het na al die jaren als het ware een routine. Door het wegvallen van die optredens is Gunther gaan beseffen hoe belangrijk muziek voor hem is. “Dat merk ik ook aan Davy en Chris. Ook zij smachten meer dan ooit naar het podium. Laat ons hopen dat we nu mondjesmaat vertrokken zijn voor een culturele sector zonder handrem op”, aldus Gunther.

Showbizznieuws 24/7