13 °C Antwerpen, BE
donderdag 16 maart 2023
13 °C Antwerpen, BE
donderdag 16 maart 2023

Helmut Lotti: “Het hangt er vanaf hoe je iets duidelijk maakt”

Het was niet altijd leefbaar

Foto: Peter De Smedt

Wat heel wat mensen misschien niet weten is dat Helmut Lotti enkele jaren geleden de diagnose van autisme kreeg. Dat zorgde ervoor dat de zanger zichzelf beter kon begrijpen en beter over zichzelf kon nadenken.

Het had ook voordelen voor zijn relatie. In zijn vorige relatie wees zijn vrouw hem heel de tijd terecht en dat was niet altijd leefbaar voor Helmut. Al heeft hij er ook veel van geleerd.

“Het hangt er gewoon vanaf hoe je iets duidelijk maakt. Marieke zegt ook soms; ‘Helmut, was dat nu wel verstandig?’ Maar ze doet dat op een manier dat ik weet dat ze me wil helpen. Ach, iedereen heeft in zijn leven zijn rugzak en iedereen gaat op een andere manier met de dingen om”, zegt Helmut in Dag Allemaal.

Naast een goede vrouw in zijn leven, probeert Helmut ook heel gezond te leven. En dat heeft er al voor gezorgd dat hij nog nooit echt ziek is geweest. “Mensen zeggen altijd: ‘Ge zijt zo mager.’ Maar dat is het tienervet dat uit mijn gezicht is verdwenen. Mijn BMI is perfect in orde, ik voel me goed, ik eet veel. Ik probeer gezond te leven zonder de krampachtigheid van een pastoor.”

Sinds een half jaar is Helmut ook gestopt met drinken. Al maakt hij op verjaardagen, Kerstmis en Nieuwjaar wel eens een uitzondering. “Alcohol is een sociaal aanvaarde drug en dat is niet normaal. Stel je voor dat ze coke als sociaal aanvaardbaar roesmiddel beschouwen?”

Showbizznieuws 24/7