5 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 november 2022
5 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 november 2022

Evi Hanssen: “Ik moet dan altijd eventjes bekomen”

Evi Hanssen: “Ik moet dan altijd eventjes bekomen”

Foto: VTM

Wetende dat je mama gaat sterven, het is geen leuke gedachte. Evi Hanssen haar mama Arlette heeft terminale kanker en er is geen kans meer op genezing. Maar moeder en dochter blijven niet bij de pakken zitten en gaan niet in een hoekje zitten treuren.

“Maar er zijn natuurlijk wel momenten dat we wat emotioneler zijn en dat we samen huilen. Het is ook niet dat wij onze tranen inhouden. Maar als ze niet komen, komen ze niet. En soms komen ze wel. Bij mij sneller dan bij ons mama. Ons mama is altijd de laatste die huilt”, lacht Evi in Gazet van Antwerpen.

Evi en Arlette proberen zo goed mogelijk met de situatie om te gaan, maar gaan er ook niet te licht over, zoals anderen misschien eens denken.

“Na de opname van de podcast waarmee we bezig zijn, moet ik altijd bekomen. Als ik thuiskom, merk ik dat ik niet zo makkelijk inspiratie vindt voor een column of de puf heb om een meeting te doen. Mijn hoofd en ziel moeten het verwerken.

De twee hebben altijd een goede band gehad met elkaar en konden altijd goed met elkaar praten. Alleen in de puberteit van Evi was het allemaal een beetje moeilijker.

“Maar mama weet dat allemaal niet meer. De negatieve dingen onthoudt ze nooit. Ik ben mama dankbaar voor de opvoeding die ze ons gaf.”

Showbizznieuws 24/7