12 °C Antwerpen, BE
zondag 25 september 2022
12 °C Antwerpen, BE
zondag 25 september 2022

Erik Goossens: “Ik heb dat niet zelf in de hand”

Erik Goossens: “Ik heb dat niet zelf in de hand”

Foto: DPG Media

We kennen Erik Goossens als een begenadigd acteur en zanger. In de jaren ’90 maakte hij deel uit van de popgroep Leopold 3, waarmee hij bijna wekelijks in de hitlijsten – en dus ook op het podium van ‘Tien om te zien’ –  te vinden was. Nu dat programma deze zomer nieuw leven wordt ingeblazen én hij voor het eerst in 20 jaar een nieuwe solosingle uitbrengt, interviewde Het Laatste Nieuws hem hierover.

“Het is best allemaal spannend, zo voor het eerst in 20 jaar een nieuw nummer uitbrengen”, begint hij zijn verhaal. “Uiteraard zou ik deze zomer met ‘Ooit genoeg’ graag meedoen aan muziekprogramma’s. Maar ik ben ook wel realistisch. Zoiets heb ik niet zelf in de hand.”

Goossens kan naar eigen zeggen “alleen maar hopen dat Vlaanderen mij nog graag ziet”. Al zou dat niet onmiddellijk een struikelblok moeten vormen. “In ‘Liefde voor Muziek’ zie je dat Patje Krimson nog steeds heel veel interesse opwekt. Ik hoop dat dat voor de andere mannen van Leopold 3 ook van toepassing is”, lacht hij.

Zijn laatste geesteskind is nog niet bekend bij het grote publiek, of hij is al aan het werken aan een nieuwe single. “Ik ga er volop voor en grijp iedere kans die men mij geeft”, aldus Goossens.

Showbizznieuws 24/7