3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Emotionele Herbert Flack na overlijden Pieter Aspe: “hij was altijd in gevecht met de wereld”

Foto: Peter De Smedt

Herbert Flack werkte jarenlang nauw samen met succesauteur Pierre Aspeslag, zoals de man echt heette, voor de VTM-reeks Aspe. Flack speelde jarenlang hoofdinspecteur Van In en werd een vriend van de auteur. Zijn dood komt voor hem niet als een verrassing, maar het is nooit leuk nieuws.

“Ik wist dat hij fragiel was, maar dat hij de laatste twee weken in het ziekenhuis lag, dat wist ik niet”, getuigt een emotionele Herbert in VTM Nieuws, “zijn echtgenote Tamara heeft me laten weten dat hij vrede had met het feit dat zijn tijd gekomen was.”

Herbert Flack las de boeken van Van In zelf ook. “Ik ben een lezer en ik had nooit gedacht dat die rol op mijn pad zou komen. Hij heeft mij gekozen en dan hebben we mekaar afgetast en het is een fijne man. Ik apprecieerde vooral zijn humor en scherpte in het schrijven.”

Het werd Pieter Aspe wel eens verweten dat hij te commercieel was. Daar is Herbert niet mee akkoord. “Het is was denigrerend om zo over zijn boeken te spreken. Het is niet de grote literatuur, maar wel de Vlaamse taal. Dat raakt. Hij heeft zich daar op het einde mee verzoend maar hij was altijd in fight met de wereld”, aldus een emotionele Herbert Flack.

Showbizznieuws 24/7