8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Els De Schepper: “Ik had er geen behoefte aan”

Els De Schepper: “Ik had er geen behoefte aan”

Foto: VTM

De verkrachtingsscène uit ‘Twee Zomers’ heeft een diepe indruk nagelaten op televisiekijkend Vlaanderen. De ene kon de scènes een plaats geven, bij anderen veroorzaakte het vooral veel walging. Anderen hebben de scène en het programma bewust vermeden, zoals comédienne Els de Schepper.

“Toen ik vernam dat het over een zware groepsverkrachting zou gaan, voelde ik niet de behoefte om daarnaar te kijken. Waarmee ik niet wil zeggen dat zoiets niet op tv kan. Het is een persoonlijke keuze. Als tiener ben ik in het buitenland zelf bijna slachtoffer geweest van een verkrachting. Mocht ik me toen niet met hand en tand hebben verdedigd… dat heeft een grote impact op mijn leven gehad”, bekent ze in Tv Familie.

Voor Els hoeft geweld in een programma niet. “In geen enkele vorm. Als het nieuws opstaat, kies ik ook altijd bewust om verder te kijken of niet. Sowieso moet bij scènes zoals deze in ‘Twee zomers’ duiding worden gegeven. Zeker als tieners en kinderen meekijken. Zonder duiding zou zoiets al heel snel als ‘normaal’ kunnen worden beschouwd en pas dan wordt het gevaarlijk.”

Showbizznieuws 24/7