8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Ellemieke Vermolen: “Zijn ogen bleven dicht”

Foto: VTM

Zes jaar geleden beleefde Ellemieke Vermolen een heel intense ervaring. Toen duidelijk werd dat haar ongeboren kindje al dood was, wilden Ellemieke en Sergio Herman hem zo snel mogelijk zien. De gynaecoloog raadde hen aan om de bevalling op een natuurlijke manier te laten verlopen.

De bevalling was pakkend en intiem tegelijk. Haar pasgeboren zoon Josha lag op haar borst, helemaal af en klaar om te leven. Alleen had hij zijn oogjes dicht.

Toch voelde Ellemieke zich op dat moment echt moeder staat te lezen in Dag Allemaal. Het was als bij haar vorige bevallingen alleen keek Josha haar niet aan en huilde hij niet.

Ze is nog steeds dankbaar voor hoe de dokters en het verplegend personeel haar hebben opgevangen. Al vond ze het eerst vreemd dat een bevriende kinderarts plots foto’s maakte van haar overleden zoon, maar nu is ze blij dat ze die foto’s heeft.

Met haar boek ‘Kom weer in je kracht na verlies’ wil ze andere vrouwen laten zien dat het leven de moeite waard is, zelfs na zo een intens periode van verdriet.

Showbizznieuws 24/7