14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024

Eline De Munck over stoeipoesimago: “dat was wel het laatste wat ik wilde”

Eline De Munck
Foto: Photo News

Eline De Munck blikt in Flair terug op haar carrière in de showbizz. Een enge wereld, noemt Eline het nu.

“En dan bedoel ik niet enkel het tv-wereldje zelf, maar alles daaromheen. Mensen hadden een bepaald beeld van mij, waarin ik mezelf amper herkende. Ik werd er niet gelukkig van. Daardoor voelde ik de drang om mijn eigen verhaal te creëren, en dat is wat ik nu doe”, klinkt het bij Eline De Munck die als zakenvrouw furore maakt met haar eigen brillenmerk Odette Lunettes.

Eline De Munck hekelt vooral het beeld dat de media van haar creëerden: “Ik ben een flapuit, maar gebombardeerd worden tot stoeipoes of dom blondje is het laatste wat ik wilde. Ik had het gevoel dat mensen me minderwaardig vonden”, vertelt Eline De Munck in Flair.

“Ik vond mezelf niet de beste presentatrice, waardoor ik af en toe iets spraakmakends moest doen om niet van het scherm te verdwijnen. Dat werkte, maar er zat ook een keerzijde aan vast. Sommige kijkers waren fan, andere vonden mij verschrikkelijk irritant. Rustig over straat wandelen zat er niet in. Sinds ik mijn brillenmerk lanceerde, is dat gelukkig veranderd”, verduidelijkt Eline De Munck in Flair.

Showbizznieuws 24/7