19 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 juni 2022
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 juni 2022

Dina Tersago: “Dat doet toch elke moeder”

Dina Tersago: “Dat doet toch elke moeder”

Foto: VTM

Wanneer je kinderen hebt, is er niets of niemand die je liever zit dan je kleine (b)engeltjes. Maar als mama is het ook niet altijd makkelijk. De kleine wezentjes hebben je continu nodig en je snakt al eens naar een momentje voor jezelf. Zo durft actrice Hilde De Baerdemaeker zich soms 5 minuten opsluiten op het toilet om gewoon eventjes rust te hebben.

Ook Dina Tersago pleit schuldig aan deze situaties, net zoals vele andere mama’s. “Het helpt ook niet of nauwelijks want dan nog blijft de vragenregen maar doorgaan. Uit kinderen kan je de batterijen niet halen. En vanaf het moment dat ze opstaan, tot ze weer gaan slapen, claimen ze jou”, lacht Dina in Primo.

De Ipad lijkt voor heel wat ouders de redding om hun kinderen heel eventjes stil te krijgen. Maar ook dat is een beetje dubbel. Enerzijds is het een afleidingsmanoeuvre, maar anderzijds hoort het er natuurlijk ook bij, omdat je niet wil dat je kinderen de digitale trein zullen missen.”

Dina probeert haar kinderen zo verantwoordelijk mogelijk te laten omgaan met schermtijd. Maar dat valt niet altijd mee. Zo durft ze de ipad al snel eens in hun handen steken om ze eventjes te doen zwijgen.

En dan moet de pubertijd nog komen. “Ze zeggen wel eens: ‘Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen’, maar dan kan ik alleen maar denken: ‘Seriously? Wordt het nog erger??”

Showbizznieuws 24/7