7 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 maart 2023
7 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 maart 2023

Dieter Coppens: “Dat leverde leuke televisie op”

Dieter Coppens: “Dat leverde leuke televisie op”

Foto: VRT

‘Restaurant Misverstand’ is het nieuwe programma van Dieter Coppens dat op één wordt uitgezonden. Dieter Coppens en topchef Seppe Nobels openen met 8 mensen, die lijden aan jong dementie een eigen restaurant. Een titel die voor verwarring kan zorgen, maar die er volgens Dieter Copppens ‘boenk op is’.

“Tijdens de service in het restaurant heb ik onze acht medewerkers dikwijls spontaan horen zeggen: ‘Dat zal een misverstand zijn, ik ga even terug naar de keuken moeten.’ Anderzijds bestaan er rond dementie en zeker jongdementie ook veel misverstanden die we graag willen weerleggen”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Met het programma wil Dieter vooral laten zien wat die mensen wel nog kunnen, en niet wat ze niet meer kunnen. “Deze mensen zijn echt niet afgeschreven, wal nu  wel vaak gebeurt: ze worden meteen op non-actief gezet, verliezen hun job en worden gedwongen om thuis te zitten. Ze verliezen zoveel rollen in hun leven. Aan elke rol wordt geknaagd en dat is nefast voor hun zelfvertrouwen.”

Showbizznieuws 24/7