9 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 maart 2022
9 °C Antwerpen, BE
zaterdag 26 maart 2022

Dieter Coppens:  “Als ze me niet meteen belt, dan ben ik ongerust”

Dieter Coppens:  “Als ze me niet meteen belt, dan ben ik ongerust”

Foto: VRT

Momenteel kunnen we Dieter Coppens als presentator aan het werk zien in ‘Restaurant Misverstand’, waarin hij en Seppe Nobels een groep mensen met jongedementie onder hun vleugels nemen en een restaurant uitbaten. Maar privé heeft Dieter het niet altijd even gemakkelijk gehad, zeker niet toen zijn vrouw Rut werd geconfronteerd met baarmoederhalskanker.

“Dat was schrikken natuurlijk. Rut staat heel nuchter in het leven en bleef er rustig bij. Haar baarmoeder werd weggenomen en intussen is ze genezen verklaard. Maar ze laat zich nog om de drie maanden onderzoeken en om de zes maanden volgt een scan. Dat is telkens heel spannend. Als ze me niet meteen na het onderzoek in het ziekenhuis belt, dan ben ik ongerust. We panikeren niet en volgen het advies van de dokters”, klinkt het bij Dieter in Story.

De ziekte heeft Dieter en Rut dichter bij elkaar gebracht. Al proberen ze het er nu zo weinig mogelijk over te hebben. “De diagnose en de pandemie doen ons meer stilstaan bij het leven. Dat we hier en nu moeten genieten van kleine dingen en dankbaar moeten zijn. Het is iets wat ik aan mijn kinderen wil meegeven: we moeten gelukkig zijn met wat we hebben.”

Showbizznieuws 24/7