8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

De Planckaerts ruilen hun château in hiervoor

“Ik voelde dat er iets moois aan het gebeuren was”

Foto: VRT

Binnen enkele weken zullen Christa, Eddy en Francesco de boel in LurcyLévis even laten voor wat het is en eens niet op een dak maar op het podium kruipen.

De Vlaamse culturele centra zullen dan namelijk kennis maken met de theatertournee van de drie Planckaerts. “Het idee voor een theatertournee is ontstaan op de presentatie van het boek over mijn vader”, zegt Francesco.

“We waren die dag in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Er was tweehonderd man op afgekomen en ik zag van tussen het publiek dat mijn vader genoot van de verhalen die hij aan het vertellen was én van de reacties van de mensen in de zaal. Er werd gelachen en geapplaudisseerd en vader raakte meer en meer op dreef”, vertelt Francesco.

“Toen ook mama naar voren geroepen werd, voelde ik hoe ze samen in hun sas waren en dat daar iets moois aan het gebeuren was: de mensen hingen aan hun lippen”, vertelt hij vol lof aan Dag Allemaal.

Eerst zou Eddy alleen op het podium zijn ding doen maar toen kwamen ze zelf met het idee op de proppen om ook Christa en Francesco mee te laten opdraven.

Showbizznieuws 24/7