Frans Bauer noemt zichzelf een echte Bourgondiër. “Mijn moeder kookte vrij stevig: een groot stuk vlees met een randje vet en lekkere jus erbij . Sla stond niet op de eerste plaats. Ik ben opgegroeid met die ouderwetste, gezellige kookstijl”, bekent hij aan Dag Allemaal.
Hij wou ook heel wat kilo’s kwijt na de coronacrisis en na het herseninfarct van zijn vrouw, die ervoor zorgden dat hij als emo-eter flink wat bijkwam.
Maar zijn Bourgondische levensstijl helemaal opgeven, dat wil hij niet. “Ik wil blijven genieten van het leven, niet als ’n konijn de hele dag wortelen en sla eten. Ik vind dat we tegenwoordig doorslaan wat gezond eten betreft”, aldus Frans Bauer.
Op restaurant let Frans meer op dan vroeger: “Normaal bestel ik dan frietjes, mayonaise, brood, pata negra… De afgelopen maanden heb ik dat aan de kant laten liggen”, bekent de zanger.
“Gisteren ben ik met mijn vrouw op restaurant geweest en dan is het ook bourgondisch, maar ik ben me bewuster van wat ik bestel. Ik merk dat ik alert moet zijn, anders gaat het snel de verkeerde kant uit”, deelt Frans Bauer mee aan Dag Allemaal.