8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 25 november 2022
8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 25 november 2022

Christophe Ramont: “Ze vinden mij gelukkig nog steeds ‘nen toffe’”

Christophe Ramont: “Ze vinden mij gelukkig nog steeds ‘nen toffe’”

Foto: VTM

“Ze leggen er te vaak de nadruk op”

Velen onder jullie herinneren zich nog de moedige bekentenis van Christophe Ramont rond zijn besmetting met het hiv-virus. Hij wilde het taboe rond de ziekte mee helpen doorbreken en deed dat door een coming-out dat hij zelf besmet is geraakt.

De reacties op het nieuws van Ramont waren over het algemeen allemaal erg lovend en Christophe heeft weinig haat-reacties gekregen. Dat heeft hij waarschijnlijk voor een stuk te danken aan zijn deelname aan ‘Blind Getrouwd’ enkele seizoenen geleden.

“De kijkers vinden mij gelukkig nog steeds ‘nen toffe’. Ik had één keer mijn ‘hiv-coming-out’ kunnen doen en er daarna over zwijgen. Maar ik wil de stem zijn van de mensen die niet altijd luid kunnen praten. We leven in 2022 en mensen met hiv buiten de maatschappij zetten alsof ze paria’s zijn: dat is nergens voor nodig”, zegt hij in Tv Familie.

Mensen die besmet zijn met het virus hebben soms al heel wat nadelen ondervonden zoals bij het afsluiten van verzekeringen waar ziekte en gezondheid aan bod komen. Iets waar Ramont gelukkig weinig last van ondervind.

“Al is dat misschien omdat mijn verzekeringen al afgesloten waren van voor de diagnose. Ik denk dat mensen die leven met hiv er soms ook zelf te veel nadruk op leggen. Ik ben dit jaar twee keer van job veranderd en betrap mezelf er dan op dat ik mijn hiv-status te hard in de verf wil zetten. Tot nog toe is er nog niemand geweest die niet met mij in één vergaderzaal wil zitten.”

Showbizznieuws 24/7