7 °C Antwerpen, BE
donderdag 8 april 2021
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 8 april 2021

Broer Gilles De Coster: “ik verzweeg dat Gilles mijn broer was”

Gilles De Coster
Foto: Photo News

Yannick De Coster kunnen we deze dagen aan het werk zien als Pieter in de Eén-reeks ‘Dertigers’. Zijn vijf jaar oudere broer Gilles zien we elke zondag zijn ‘vrienden’ toespreken in ‘De Mol’ op Play4. In Dag Allemaal heeft Yannick het over de band die hij heeft met zijn broer.

“Mijn broer heeft graag de touwtjes in handen”, steekt Yannick van wal in het weekblad, “voor mij is dat minder van belang. Ik kan er van genieten als ik van de zijlijn kan toekijken naar iets goeds”. En dat is niet het enige verschil dat de twee broers hebben. Fysiek lijken ze amper op elkaar. Yannick ziet de gelijkenis ook niet. “Wij hebben een compleet andere look, hé. Als presentator moet Gilles er altijd piekfijn uitzien. Ik heb als acteur de vrijheid om daar minder mee bezig te zijn.”

Yannick wilde altijd al acteren. “Vader wou dat ik eerst een diploma haalde, maar ik ben wel blij dat ik uiteindelijk voor mijn droom ben gegaan.” Yannick heeft de naam van zijn grote broer nooit misbruikt om aan rollen te komen, integendeel zelfs. “Vroeger verzweeg ik dat Gilles mijn broer was”, bekent Yannick, “ik wilde vermijden dat mensen dachten dat ik tv-rollen kreeg dankzij hem”.

De broers hebben een goede band. “We gaan af en toe wandelen, nu. Maar ons contact is ook dikwijls telefonisch”, aldus Yannick in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7