11 °C Antwerpen, BE
maandag 15 april 2024
11 °C Antwerpen, BE
maandag 15 april 2024

Black-Out-acteur blikt terug op heftige periode: “mijn zoontje lag twee maanden op intensieve”

Foto: VRT

Mathijs F Scheepers zien we in Black-Out aan het werk als terrorist. De 45-jarige acteur vond het een heftige serie om te maken aangezien hij al zijn stunts zelf deed, maar zo heftig als de geboorte van zijn zoon? Dat was het bijlange niet…

Scheepers heeft met Elvis (5) en César (2) twee zoontjes, maar de geboorte van Elvis was pas een échte beproeving. “Hij kwam ter wereld met heel wat complicaties”, onthult de acteur in Dag Allemaal.

Nog voor de bevalling moest echtgenote Lidia al twee maanden platte rust houden door een gescheurde vruchtwaterzak, maar uiteindelijk zou Elvis alsnog elf weken te vroeg geboren worden. “Hij woog toen amper anderhalve kilo”, blikt Mathijs F Scheepers terug op die moeilijke periode.

Elvis moest twee maanden op intensieve zorgen blijven. “En daarna nog een tijd in een gewone couveuse. Daar werd vastgesteld dat zijn mondje aan één kant twee centimeter gescheurd was. later kregen we ook nog te horen dat hij aan één kant doof is.”

De kersverse ouders moesten tot anderhalf jaar na de geboorte van hun eerstgeborene drie à vier keer per week naar het ziekenhuis voor controles, operaties, onderzoeken… “Behoorlijk heftig”, onthult Mathijs F Scheepers in Dag Allemaal.

Maar ondertussen is Elvis vijf jaar en gaat het al bij al goed met het jongetje. Zijn onderkaak groeit wat scheef en als hij tien is wacht hem nog een operatie om zijn mondje te laten rechtzetten. “Maar hij is een vrolijk en sterk kereltje, en ontzettend clever”, klinkt het bij een trotse papa.

Showbizznieuws 24/7