-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023
-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023

Bart Cannaerts: “Opvoeden is anders dan programma’s maken”

Bart Cannaerts: “Opvoeden is anders dan programma’s maken”

Foto: VRT

Hij probeert een goede vader te zijn

5 jaar geleden werd Bart Cannaerts voor de eerste keer vader. Hij en zijn partner hadden er een intens traject opzitten om zwanger te worden en ze waren dan ook dolgelukkig toen het eindelijk lukte.

Toen Wim Helsen Bart ooit vroeg of hij een goede vader was antwoordde Bart nog vol overtuiging ‘Nee, natuurlijk niet.’. “Voorlopig heb ik mijn dochter nog niet  stukgemaakt, denk ik. Ik denk dat ik milder ben geworden. Voor mezelf en in één adem ook voor alle vaders ter wereld. Het antwoord dat ik toen gaf, gaf ik omdat ik het vaderschap voor iedereen onmogelijk achtte”, vertelt hij aan Humo.

Maar ondanks die gedachte komt de dochter van Bart niks te kort en heeft ze een heerlijk leven. Maar Bart blijft ondanks zijn positiviteit ook een grote en soms vervelende perfectionist. Hij maakt gewoon niet graag fouten.

“Opvoeden is iets heel anders dan tv-programma’s maken, zo blijkt: na een programma weet je uit de reacties of je het goed hebt gedaan, maar het ouderschap is nooit af. Voor een schematicus als ik is dat moeilijk te accepteren.”

Bart laat zijn dochter vrij om zich te ontwikkelen zoals zij zelf wil en later te gaan doen wat ze graag wil doen. Het hoogste niveau bereiken in haar leven, hoeft voor hem helemaal niet. “Maar als ze ooit enorm ongelukkig zou worden, vermoed ik dat ik dat mezelf kwalijk zou nemen.”

Showbizznieuws 24/7