7 °C Antwerpen, BE
zondag 15 januari 2023
7 °C Antwerpen, BE
zondag 15 januari 2023

Bart Cannaerts: “Hij heeft wel een punt”

Bart Cannaerts: “Hij heeft wel een punt”

Foto: VTM

Hij maakt er zich ook schuldig aan

Bart Cannaerts is niet alleen een goede comedian en presentator, hij is ook programmamaker. Met programma’s als ‘Taboek’ heeft hij al enkele Emmy’s en Rozen van Montreux op de kast staan.

“Ik ben wel heel blij met ‘Taboe’. Omdat dat toch het beste van twee werelden is. Tegelijkertijd is het goeie human interest, maar ook beenharde comedy? Het doet de mensen praten over soms moeilijke of ongemakkelijke onderwerpen. En tegelijk ben ik me ervan bewust dat je met een tv-programma de wereld niet zult veranderen”, zegt Bart in Humo.

Een tijdje geleden schreef William Boeva een open brief waarin hij programma’s als ‘Down The Road’ en ‘Out Of Office’ hekelde. Hij stoorde zich aan het feit dat mensen met een beperking op tv alleen worden opgevoerd wegens hun beperking en dat er daarom geen sprake kan zijn van echte inclusie.

“Zonder over die programma’s iets te willen zeggen, heeft hij natuurlijk een punt. Ook ‘Taboe’ maakt zich daar schuldig aan. Ik snap dat hij na dertig jaar zegt: laat ons nu eens gewoon meedoen.”

Bart begrijpt de reactie van William dus maar al te goed, maar bekijkt het ook vanuit het standpunt als programmamaker. “Mijn eerste reactie in dit soort gevallen is altijd lichte verongelijktheid: ‘We doen wel ons best, hé’. We zijn al jaren op zoek naar een manier om een deelnemer met een fysieke beperking te laten meedoen aan ‘Switch’. Maar uiteindelijk trekken we toch altijd onze kak in.”

Showbizznieuws 24/7