8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Bart Cannaerts: “Die term is bevuild en besmet”

Bart Cannaerts: “Die term is bevuild en besmet”

Foto: VTM

Hij vindt zichzelf wel woke

Het is niet eenvoudig meer om een programma te maken waar geen tonnen kritiek op komen. Teveel mannen, te weinig vrouwen, te veel witte mensen, te weinig mensen van kleur, het lijkt tegenwoordig nooit goed te zijn.

Als Bart Cannaerts een programma maakt probeert hij op al die dingen te letten. Zo probeert hij in ‘De Dag Van Vandaag’ evenveel vrouwen als mannen aan bod te laten komen. Ook al is het aanbod mannen nog altijd groter dan die van de bekende vrouwen.

Bart zou zichzelf niet op en top woke durven noemen en de term heeft al een serieuze negatieve bijklank gekregen.

“Die term is ondertussen erg bevuild en besmet, maar als ik naar de fundamenten van woke kijk, probeer ik dat wel te zijn. En dan wil ik die lelijke term gerust dragen als geuzennaam. Ik wil heel graag bezig zijn met sociale gelijkheid.”

Woke zijn als comedian, makkelijk is het niet. Er wordt wel eens vaker geklaagd dat we niet zomaar met alles nog mogen lachen. “Maar dan ben je gewoon een slechte comedian. En voor de duidelijkheid: alles mag, hé, zeker in dit land. Je zult niet de bak in vliegen. Maar als er mensen tegen je komen zeggen dat ze iets niet leuk vinden, daar moet je tegen kunnen.”

Showbizznieuws 24/7