18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022

Ann Pira kiest resoluut voor tweedehandskledij om deze reden

Foto: VRT

Sommigen zijn er dol op, terwijl anderen het maar ‘vies’ vinden: tweedehandskledij en spullen. ‘Thuis’ actrice Ann Pira draagt al heel haar leven niks anders en daar zal ook niet snel verandering in komen.

“Ik snap wel dat tweedehands vaak geassocieerd wordt met armoede. Maar dat was vroeger, nu zijn de tijden veranderd en ik heb me daar nooit iets van aangetrokken. Dat mensen die kleren vies vinden, tja. Omdat die kleren ooit gedragen zijn door iemand anders? Dan was je ze gewoon en het is opgelost”, lacht Pira in Primo.

Door tweedehandskledij te kopen spaar je niet alleen erg veel geld uit, je doet er ook het milieu veel plezier mee. Het scheelt immers aan grondstoffen, energie, water en afval. Iets wat Ann erg belangrijk vindt.

“Ik probeer mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De mens heeft het milieu, de natuur, om zeep geholpen, dus we dragen allemaal onze verantwoordelijkheid om die er opnieuw bovenop te helpen.”

Het is voor veel vrouwen bijna een nachtmerrie om een kledingstuk vijftien jaar lang te dragen, maar niet voor Ann. Voor haar is dat geen uitzondering. “En als er al eens een scheurtje inkomt, herstel ik dat gewoon. Ik heb nog kleren in mijn kast van twintig jaar geleden. Het is mijn maatje niet meer, maar ik geef dat gewoon door aan mijn dochter.”

Showbizznieuws 24/7