3 °C Antwerpen, BE
vrijdag 8 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
vrijdag 8 december 2023

Andy Peelman wou van die stempel af

“Opgelucht dat het gestopt is”

Foto: VTM

Hij begon zijn carrière als ‘Koen’ in ‘De Buurtpolitie’ en werd op die manier ook bekend. Maar nu is Andy Peelman toch blij dat dat ondertussen afgelopen is voor hem.

“Ik heb veel te danken aan ‘De buurtpolitie’, maar ik ben opgelucht dat het gestopt is voor mij. Ik probeerde al een tijdje van die stempel van ‘De buurtpolitie’ af te raken. Ook al heb ik er mijn tv-carrière aan te danken”, vertelt Andy aan Primo.

Hij wou niet blijven vasthangen aan het personage van ‘Koen’ en had al enkele keren halvelings afscheid genomen maar de makers bleven ‘Koen’ maar in leven houden. 

“Tot ik op een keer zei dat ik nog één laatste keer wilde terugkomen, maar dan moest Koen sterven. Enkel op die voorwaarde zou ik instemmen”, vertelt Andy Peelman.

Die beslissing heeft blijkbaar een grote impact gehad op veel kinderen. “Ouders zijn me komen vertellen dat hun kinderen dachten dat ik écht dood was. En dan zagen ze me plots in ‘The Masked Singer’… ”, geeft Andy mee aan Primo. Vermoedelijk zal dat voor een aantal kijkertjes wel een shock geweest zijn. 

Showbizznieuws 24/7